Povežite se s namaUdruga Drugo more poziva na druženje i igru u subotu 4. lipnja s početkom u 19 sati, na zametski Trg riječkih olimpijaca, gdje će se ispred sportske dvorane Centar Zamet i u prostorijama Mjesnog odbora Zamet održati završni događaj programa CORNERS Triangle Rijeka. Na njemu će svoje radove predstaviti umjetnici koji su u okviru međunarodne platforme CORNERS of Europe boravili u Rijeci od 24. svibnja i razvijali svoje ideje u suradnji sa stanovnicima Zameta i ostalih dijelova Rijeke.

Umjetnici okupljeni u projekt Igralište prošlog su tjedna na Zametu već pokazali dio igara iz svoje šarolike kolekcije, a u subotu će predstaviti nove igre koje su proizašle iz susreta sa članovima Boćarskog kluba Zamet i Udruge 3. Zmaj, te s Gordanom Kovačević s kojom su uz pomoć knjige Josipa Luzera Onput kad smo se igrali učili o igrama koje su tipične za šire riječko područje.

U sklopu projekta Među nama, koji se poigrava promatranjem kao metodom koja zbližava ljude koji žive u istom susjedstvu, na Trgu će biti postavljena instalacija kojom se nastoji dočarati udobnost tipičnog domaćinstva. Projekcije filmova, fotografija i zvučnih zapisa koje su umjetnici Siniša Labrović, Juan Aizpitarte, Elvin Flamingo (Jarosław Czarnecki) i Helena Wikström prikupili tijekom razgovora i radionica s umirovljenicima, učenicima, obrtnicima i šetačima, bit će popraćeni glazbenim uradcima koje je Davor Sanvincenti osmislio s lokalnim glazbenicima, te gurmanskim delicijama koje će pripremiti poznati kulinarski kolektiv Okus doma iz Zagreba.

Umjetnici okupljeni u projekt Sestrice na Trgu će izvesti glazbeno-scenski performans i predstaviti časopis kojeg su proteklih dana izrađivali uz velikodušnu pomoć osnovnoškolaca, dizajnera i volonterki.

Druženje je namijenjeno svim dobnim skupinama i trajat će do 22 sata. Program CORNERS Triangle istovremeno se provodi i u zagrebačkom naselju Trnje, a umjetnici nakon Rijeke i Zagreba putuju u Ljubljanu.