Povežite se s nama


Gradska knjižnica Rijeka u procesu je preseljenja dijela fonda iz Središnjeg odjela u zgradu Filodrammatice gdje će se uskoro otvoriti Dom lijepe književnosti. O terminu otvaranja novog odjela Gradske knjižnice, građani će biti pravovremeni obaviješteni.

U novom Domu lijepe književnosti građanima će biti dostupna djela hrvatskih i svjetskih književnika, antologije, eseji, pisma, stripovi, dok će se u sadašnjem prostoru Središnjeg odjela u Palazzu Modello moći pronaći publicistika, stručna, popularno-znanstvena djela i dr.

Središnji odjel je zatvoren od ponedjeljka, 6. srpnja, kada su počeli radovi na preseljenju. O ponovnom otvaranju obiju lokacija građani će biti pravovremeno obaviješteni. Za to vrijeme prema ljetnom radnom vremenu otvoreni su ogranci Drenova, Turnić i Zamet, Dječji odjel Stribor, Knjižnica Čavle kao i Gradski bibliobus.

Za vrijeme dok traju radovi, za knjige koje su ranije posuđene u Središnjem odjelu, neće se obračunavati zakasnina. Knjige iz Središnjeg odjela koje građani u međuvremenu pročitaju mogu odložiti u kutiju postavljenu ispred ulaza.

Grad Rijeka

knj2