Povežite se s nama


Tijekom proteklog tjedna, od 9. do 15. ožujka u svim zemljama Europske unije i na cijelom području Republike Hrvatske, provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa.

U ovom razdoblju na području Policijske uprave Primorsko-goranske evidentirano je ukupno 408 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu. Najviše prekršaja, 390 odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima, dok je nekorištenje sigurnosnog pojasa na stražnjim sjedalima zabilježeno u 18 slučajeva. Policija je u prekršaju zatekla 403 odrasle osobe  te petero djece koja nisu prevožena na propisan način.

Prekršitelji su prekršajno sankcionirani temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ova akcija provedena je u cilju poticanja svijesti vozača kako bi obvezno koristili sigurnosni pojas i upozorili druge putnike u vozilu na nužnost njegova korištenja. Stoga će djelatnici prometne policije i u narednom razdoblju tijekom obavljanja redovnog nadzora prometa na cestama kontrolirati korištenje sigurnosnog pojasa u vozilu, kako kod vozača tako i kod ostalih putnika u vozilu, ali i poštivanje svih drugih prometnih pravila i propisa.