Povežite se s nama

Mozaik

U trećem izdanju Adventa na Gradini uživalo više od 60 000 posjetitelja

Objavljeno

na

Foto: Ivor Mažar

Jučerašnjim uprizorenjem živih jaslica u izvedbi Zajednice Krista Kralja simbolično je privedeno kraju treće izdanje Adventa na Gradini. Scensko skazanje u lampicama osvijetljenoj Gradini izvelo je preko 30 kostimiranih sudionika koji su na jedinstven način ispričali priču o Kristovom rođenju. Prigodna glazbena pozadina te pomno osmišljena koreografija, kostimi i scenski elementi uveli su posjetitelje u davna vremena i podsjetili na pravi blagdanski duh. Blagdan Sveta tri kralja bio je posljednji dan produženog vikenda u kojem su posjetitelji mogli uživati u šetnji srednjovjekovnim kaštelom u čarobnom ruhu.

Da su ovi blagdani na Trsatskoj gradini bili uistinu posebni potvrđuje više od 60 000 posjetitelja, a nije ih spriječilo čak ni 14 kišnih riječkih dana! Tijekom 37 dana Gradinu i Nugentov park krasile su raskošne dekoracije i unikatni elementi čija je priča povijesno vezana uz ovoimpozantno zdanje. Posjetitelji su tako mogli zastati pored kočije sa zmajem, fotografirati se u božićnoj kuglici na samom ulazu u kaštel i vidjeti stiliziranu interpretaciju Votivne krune, ujedno najveće u Europi! Po prvi puta lampice su obasjale i impozantan 6 metara visok slavoluk koji je dočekivao znatiželjne posjetitelje. Ručno izrađene jaslice u pokretu i ove su godine u Miru junaka mamile poglede, a spilja se pretvorila u zimsku rezidenciju Djeda Mraza kutak za stvaranje idiličnih božićnih fotografija. Ice park bio je omiljeno odredište malih i velikih klizača, a posebno su uživali u prizorima prekrasnog zalaska sunca i pogledu na cijeli Kvarnerski zaljev.

Dašak Adventa prenesen je i na benzinsku postaju Ine, dugogodišnjeg partnera Adventa pa ju je tako obasjalo 650 metara lampica. Upravo s te benzinske postaje pruža se pogled na osvijetljenu Gradinu, u čemu je i posebnost ove priče.  

Osim što je Riječankama i Riječanima Advent s najljepšim pogledom neizostavna blagdanska destinacija, prepoznata je i u cijeloj regiji pa su svakodnevno pristizali i posjetitelji iz susjednih zemalja. Povrh nevjerojatnih 17 kilometara lampica, Advent je ove godine bio još bogatiji po svom sadržaju i blagdanskoj ponudi kojoj je malo tko mogao odoljeti. Nastupi poznatih bendova začinili su blagdansku atmosferu, domaćim i stranim hitovima zagrijavali publiku te vikendima rasplesali cijeli adventski park, što je zaključeno s dva dočeka Nove godine.

Gastro ponuda obilovala je vrhunskim specijalitetima i zanimljivim kombinacijama okusa pripremljenih od strane renomiranih ugostitelja. Posjetitelji su sa sobom mogli ponijeti i suvenire ili ručno izrađene poklone kako bi sjećanje na treći Advent na Gradini potrajalo do iduće godine koju već s nestrpljenjem očekujemo! Svi oni kojižele nastaviti uživati u zimskim radostima, moći će klizati u bajkovitom Ice parku sve do 12. siječnja, navodi se u priopćenju. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram