Povežite se s nama

Sport

U utorak 10. Opatijski sportski dan – “Reci Da sportu u Opatiji!”

Objavljeno

na„Odjenite bijelu majicu, pridružite nam se u utorak u Sportskoj dvorani, recite „DA“ sportu i proslavite Opatijski sportski dan i Hrvatski olimpijski dan“ poručili su organizatori Opatijskog sportskog dana.

Na konferenciji za medije jubilarni 10. Opatijski sportski dan najavili su predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina, ravnateljica OŠ „R. K. Jeretov“ Opatija Milana Međimorec, direktor KŠR Gorovo Dalibor Korenić, dječja gradonačelnica Lana Golubović i gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin.

Deseti po redu Opatijski sportski dan održat će se pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u utorak, 12. rujna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković s početkom u 11 sati, a manifestacijom će se ujedno obilježiti i Hrvatski olimpijski dan, koji se tradicionalno slavi 10. rujna.

Program će započeti u 11.00 sati, kada će nakon uvodnih pozdravnih govora gradonačelnika Fernanda Kirigina, predsjednika Sportskog saveza Dragutina Galine, dječje gradonačelnice Lane Golubović i ravnateljice Osnovne škole Milane Međimorec, kadeti Vaterpolo kluba „Opatija LRH“, viceprvaci Kupa Hrvatske, svečano podignuti Olimpijsku zastavu.

Prostor u dvorani bit će prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, na kojima će više od trideset udruga s područja Grada Opatije demonstrirati olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života te motivirati posjetitelje na bavljenje sportom uz sportske igre i edukacijsko-zabavni program.

Učenici sedmih i osmih razreda krenut će u šetnju povijesnim stazama Opatije u pratnji vodiča iz KŠR Gorovo. Učenici nižih razreda upoznat će se s ponudom i radom opatijskih sportskih udruga, isprobati razne sportove te se okušati u zabavnim rekreativnim igrama u Decathlon zoni. Nakon prezentacija sportova i udruga svi sudionici i posjetitelji uključit će se u zajedničko vježbanje uz glazbu pod vodstvom poznatog trenera Maria Mlinarića.

Na trgu ispred dvorane održat će se prezentacija Automobilističkog kluba Opatija motorsport, pokazna vježba Vatrogasne mladeži DVD-a Opatija i društvene igre Društva „Naša djeca“ Opatija.
Program će voditi Borna Šmer. Obilježavanje Opatijskog sportskog dana završit će uz slatku zakusku za sve učenike.

Sportski savez grada Opatije predstavit će prigodnu publikaciju „Reci DA sportu u Opatiji“ koja donosi retrospektivu proteklih obilježavanja Opatijskog sportskog dana, pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša, a koja će se besplatno podijeliti svim učenicima i posjetiteljima.

U obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i proslavu 10. Opatijskog sportskog dana uključila se i Turistička zajednica grada Opatije te poziva sve građane, naročito djecu i njihove roditelje da se u subotu, 16. rujna pridruže aktivnosti besplatnog nordijskog hodanja, kojom počinje i jesenski program aktivnih šetnji kroz povijest Opatije. Šetnja se provodi uz stručno vodstvo licenciranih voditelja nordijskog hodanja KŠR Gorovo, a okupljanje je ispred Vile Angioline u 10 sati.

O Opatijskom sportskom danu

Sportski savez grada Opatije pokrenuo je Opatijski sportski dan 2014. godine na inicijativu tadašnjeg predsjednika Sportskog saveza Fernanda Kirigina, s ciljem edukacije i informiranja građana, naročito onih najmlađih, o dobrobiti sporta i rekreacije te upoznavanja javnosti s lokalnom sportskom zajednicom, a uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“ i Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“. Proslava se događa na početku školske godine, u vrijeme kada se djeca uz podršku roditelja odlučuju u koju će se sportsku aktivnost upisati. Grad Opatija kao Grad prijatelj djece, kao i Osnovna škola „Rikard Katalinić Jeretov“ zalažu se za zdravo odrastanje svojih najmlađih sugrađana i njihovo uključivanje u sportske i rekreativne aktivnosti, pa je Opatijski sportski dan ušao i u Godišnji plan i program škole za opatijske osnovce, tako da manifestaciju svake godine u sklopu nastave posjećuju svi učenici škole – oko šesto učenika iz matične i područnih škola. Značaj i kvaliteta manifestacije prepoznata je ne samo u Opatiji, već i šire, pa joj je na Savjetovanju koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ održanom u Zagrebu dodijeljena Povelja za Naj-akciju u Hrvatskoj u 2014. godini, 2019. godine bila je dio preventivnog programa Odjela Prevencije Policijske uprave primorsko-goranske „Zajedno sve možemo“, 2021. godine uspostavljena je suradnja s HZZJZ-om i Ministarstvom zdravstva na projektu Svakodnevno 10-minutno vježbanje za djecu, a 2022. godine je manifestacija uključena u projekt „Child Safeguarding in Sport“ Ministarstva turizma i sporta te Vijeća Europe. Ove godine se u obilježavanje Sportskog dana uključila i Turistička zajednica grada Opatije besplatnom šetnjom iz programa aktivnih šetnji kroz povijest Opatije.

Na manifestaciji će više od 30 opatijskih udruga (sportskih, ali i ostalih koje rade s djecom) predstaviti široku lepezu sportova i ostalih aktivnosti koje se nude djeci u Opatiji.
Iako će naglasak biti na sportu, promovirat će se sve opatijske udruge čija djelatnost obuhvaća rekreaciju, aktivnosti za djecu, provođenje programa Zdravi grad ili Grad Opatija – prijatelj djece. Osnovni cilj Opatijskog sportskog dana je edukacija i informiranje građana svih dobnih skupina o dobrobiti sporta i rekreacije te korisnog i zdravog provođenja slobodnog vremena, upoznavanje javnosti s lokalnom sportskom zajednicom i radom udruga i društava Opatije koje provode aktivnosti za slobodno vrijeme djece te uključivanje što većeg broja građana u sport (s naglaskom na djecu i mlade).

Organizator manifestacije je Sportski savez grada Opatije, suorganizatori su Društvo „Naša djeca“ Opatija, Klub za športsku rekreaciju „Gorovo“ i Osnovna škola „R.K. Jeretov“ Opatija, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije – Grad Opatija Prijatelj djece i Grad Opatija Zdravi grad.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže