Povežite se s nama

Vijesti

U utorak besplatan prijevoz na bus linijama 2, 3, 4 i 5

Objavljeno

na

IlustracijaU utorak, 1. studenog 2022. godine, na blagdan Svih svetih na lokalnim linijama 2, 3, 4 i 5 prijevoz je besplatan, s tim da će na linijama 4 i 5 prometovati i dodatni polasci, javlja Autotrolej.

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana mnogi građani će u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima pohoditi groblja u znak sjećanja na svoje umrle i poginule.

Stoga se i na području Policijske uprave primorsko-goranske u nekoliko narednih dana očekuje pojačan promet, posebice na prometnicama i prilaznim cestama prema grobljima, ali i na graničnim prijelazima. Radi osiguranja maksimalne protočnosti i sigurnost prometa na cestama policijski službenici ove Policijske uprave će samostalno i u suradnji s drugim nadležnim službama, poduzimati pojačane mjere i radnje te sankcionirati sudionike u prometu koji svojim ponašanjem i nepoštivanjem prometnih pravila i propisa grubo narušavaju normalan tijek prometa.

Kako bi se izbjegle gužve građanima za dolazak na gradska groblja preporučamo korištenje javnog gradskog prijevoza, čiji će autobusi pojačano prometovati prema grobljima. Građane također pozivamo da poštuju prometnu regulaciju, upute policijskih službenika, prometnih redara i djelatnika drugih nadležnih službi.

Vozače podsjećamo da su od 1. studenoga obvezna kratka ili dnevna svjetla na vozilima. Osim toga upozoravamo ih da svoja vozila ne parkiraju na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje te na način kojim ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu. Isto tako, upućujemo vozače da se zbog vozila parkiranih uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, prilaznim prometnicama prema grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom te da brzinu prilagode uvjetima i stanju u prometu.

Pješake upozoravamo na povećani oprez prilikom kretanja uz rub prometnica te na moguće opasnosti kod prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

Sve sudionike u prometu upućujemo na međusobno tolerantno ponašanje i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa, kako bi dostojanstveno obilježili predstojeće blagdane.
Isto tako,  građanima preporučamo i poduzimanje odgovarajućih mjera samozaštite, posebice vezano uz provale u vozila. Upozoravamo građane da dolaskom na groblja u vozilima ne ostavljaju svoje osobne stvari (torbice, novčanike, mobitele), već ih ponesu sa sobom ili ostave na mjestima koja nisu lako uočljiva drugim osobama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram