Povežite se s nama
Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a tri su osobe lakše ozlijeđene.

Teško je ozlijeđen 63-godišnji vozač osobnog vozila Škoda octavia, stradao u prometnoj nesreći jučer oko 8.40 sati na Ljubljanskoj cesti u Rijeci. Vozač je ozlijeđen u sudaru s radnim strojem kojim je upravljao 59-godišnjak, koji nije stao na obvezni znak za zaustavljanje prilikom ulaska u raskrižje.

U istom razdoblju zabilježeno je 175 prometnih prekršaja, od kojih najviše – 53 prekršaja prekoračenja brzine, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje te još 93 prometna prekršaja.

Od prometnih prekršaja izdvajamo 52-godišnjeg vozača osobnog vozila kojeg je sinoć oko 21.40 sati policija zaustavila na području Omišlja, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,91 g/kg. Na području Omišlja oko 22.10 sati zaustavljen je 29-godišnjak koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je također prije stjecanja prava na upravljanje jučer oko 12 sati na području Gerova zaustavljen 50-godišnjak s koncentracijom alkohola od 0,85 g/kg, bez prometne dozvole i osobnih isprava.

Nadalje, policija je sinoć oko 20.15 sati na području Ruše zaustavila 40-godišnjeg državljanina Italije koji je osobnim vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,17 g/kg, a pod utjecajem alkohola od 1,19 g/kg jutros oko 8 sati u Krku je zaustavljen 26-godišnji vozač teretnog vozila.

Od vozača zatečenih u prometnim prekršajima u službenim prostorijama policije zadržan je 50-godišnjak zatečen na području Gerova, a svi počinitelji prometnih prekršaja su prekršajno sankcionirani.