Povežite se s nama

Mozaik

U utorak se u Viškovu pali pust nakon ophoda Halubajskih zvončara

Objavljeno

na
Halubajski zvončari u svoje tradicionalno trodnevno obahajanje Kastavštine i Halubja krenuli su jučer, nastavljaju danas, a završnica je sutra, na sam Pust. Godišnji pokladni ophod zvončari s područja Kastavštine UNESCO je uvrstio na reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta.

U utorak 21.02.2023, na zadnji dan tradicionalnog trodnevnog ophoda, održava se i završna manifestacija paljenja pusta koju će u poslijepodnevnim satima obilježiti humanitarna akcija Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje koja počinje u 14.00 sati. Na Trgu na Brege ispred crkve Svetog Mateja vrijedni obrtnici iz Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje pripremat će jotu koja će se moći kupiti po simboličnoj cijeni, a sav prihod od prodaje namijenjen je Dječjoj bolnici Kantrida. Uoči dolaska Halubajskih zvončara, održat će se i izvlačenje tombole Halubajskih zvončara čiji je prihod također namijenjen u humanitarne svrhe.

U velikoj završnici, od 18.00 sati, Pust će biti okrivljen za sve što je pošlo po zlu protekle godine i, uz gromoglasnu zvonjavu, spaljen. Meštrica Halubajskega karnevala Mića Maja zatim će vratiti općinski ključ općinskoj načelnici Sanji Udović, simbolizirajući tako kraj vladavine maškara.

Pridružite nam se sutra na Brege u centru Viškova i ne propustite veliko finale pusnih događanja – poručuju iz Općine Viškovo.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram