Povežite se s namaTemeljem zakona o sportu i Zakona o udrugama u Republici Hrvatskoj, na sjednici Osnivačke skupštine, u petak, 6. listopada 2017. godine osnovana je Zajednica sportova Općine Viškovo.

Za predsjednika je tom prigodom izabran Kristijan Frlan iz Nogometnog kluba Halubjan.

Osnovna zadaća Zajednice sportova je prvenstveno unaprjeđenje sporta, sportske kulture, uvjeta za sportaše i sportske klubove te rad na razvoju i afirmaciji sporta. Osim toga, Zajednica sportova Općine Viškovo imat će za cilj usklađivanje aktivnosti udruga članica, poticanje razvoja sportske aktivnosti djece i najmlađih te uključivanje u sportsko-rekreativne aktivnosti mještana općine Viškovo.

Važna aktivnost zajednice sportova je također i usklađivanje i predlaganje programa Javnih potreba u sportu. U odnosu na dosadašnju praksu, važno je napomenuti da će za programe i aktivnosti Općina Viškovo, kao i do sada, osigurati sredstva u svom Proračunu, međutim, predlagač programa će sukladno Zakonu o sportu biti Zajednica sportova Općine Viškovo.

Nakon što Ured državne uprave u PGŽ potvrdi Statut zajednice, sazvat će se Skupština na koju će biti pozvane sve udruge koje djeluju u sportu na području općine Viškovo kako bi se uključile u rad Zajednice sportova.

„Sport u općini Viškovo ima vrlo važnu ulogu. Trenutno na našem području aktivno u području sporta djeluje 19 udruga. Iako se čini malo, brojni vrhunski sportaši u raznim disciplinama, veliki broj djece uključen u sportske aktivnosti, to je ono čime se možemo pohvaliti i na što smo iznimno ponosni. Upravo zbog toga, jako nam je drago što je na inicijativu sportskih udruga osnovana Zajednica sportova Općine Viškovo koja će, sigurni smo, doprinijeti još kvalitetnijem radu klubova i udruga“ naglasila je zamjenica Općinske načelnice Snježana Podobnik.