Povežite se s nama

Vijesti

U Viškovu postavljeni spremnici za stare baterije i dodatni spremnici za pseći izmet

Objavljeno

na


Ovih su dana u Viškovu na 5 lokacija postavljeni spremnici za stare i iskorištene baterije. Naime, jedan od ciljeva sustava gospodarenja otpadnim baterijama je osiguravanje odvojenog prikupljanja otpadnih baterija kako bi se smanjilo odlaganje starih baterija kao miješanog komunalnog otpada. Spremnici za otpadne baterije postavljeni su na sljedećim lokacijama:
• Rotor Marinići – parkiralište uz javnu površinu Marinići
• Parkiralište Milihovo – uz postavljene spremnike za tekstil, odjeću i otpadno jestivo ulje
• Stara škola Marčelji – na parkiralištu kraj paketomata
• Gornji Sroki – kod trgovine DND, uz postojeće spremnike
• Stara škola Saršoni – kraj spremnika za staklo

„S obzirom na to da u Viškovu već neko vrijeme funkcionira sustav odvojenog prikupljanja otpada po principu od vrata do vrata i to reciklabilnih frakcija otpada stakla, plastike i metala, ali i miješanog komunalnog otpada te biootpada, postavljanjem spremnika za stare baterije našim smo mještanima omogućili da baterije koje se većinom klasificiraju kao opasni otpad jer mogu sadržavati opasne tvari zbrinu na adekvatan način. Nabavu spremnika za baterije sa 40 posto sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“, ističe voditelj općinskog Odsjeka za komunalni sustav i investicije Tibor Tramišak.

Osim spremnika za stare baterije, a nakon što je krajem prošle godine postavljeno 14 spremnika za pseći izmet, ovih je dana postavljeno i dodatnih 5 takvih spremnika na sljedećim lokacijama:
• Stara škola Marčelji – na zelenoj površini na parkiralištu
• Dječje igralište Vrtače – na zelenoj površini uz nerazvrstanu cestu
• Naselje Gornji Sroki -preko puta kbr. 109/A
• Ulica Straža kod kbr. 15/A
• Ulica Pešćićići kod kbr. 18

„Na postavljanje spremnika za pseći izmet odlučili smo se kako bi okoliš bio čišći i zdraviji, a mještani zadovoljniji. Za nabavu ukupno 19 spremnika izdvojili smo 7 tisuća eura pa apeliram i ovim putem na vlasnike kućnih ljubimaca da pokupe izmet za svojim psom. Čišćenje za psom je čin poštovanja prema susjedima i zajednici te predstavlja ekološki odgovorno ponašanje kojem svi moramo težiti. Pseći izmet na vrhu je liste pritužbi protiv pasa i njihovih skrbnika, a svaki put kad ga netko ostavi na neprikladnom mjestu stvara se negativno mišljenje o životu pasa kao kućnih ljubimaca. Kako bi informacija o spremnicima došla do što više ljudi, u prosincu su svi mještani u sklopu Glasnika Općine Viškovo dobili i edukativni letak „Pokupi kakicu“. Koristim priliku zahvaliti riječkom Društvu za zaštitu životinja koji, između ostalog, stoje iza grafičkog oblikovanja letka“, dodao je voditelj Odsjeka za komunalni sustav i investicije Tibor Tramišak.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže