Povežite se s nama

Mozaik

U Voloskom se otvara Galerija Boyd s prvom izložbom “Obiteljska priča – umjetnost u genima obitelji Mudrinić”

Objavljeno

na
U subotu, 11. svibnja 2019.g. u 18,30 sati otvara se Galerija Boyd u Opatiji (Volosko), Ul.Andrije štangera 19, u kojoj će gostovati umjetnici iz zemlje i inozemstva. Otvaranje prati izložba „Obiteljska priča – umjetnost u genima obitelji Mudrinić“ koja je preseljena iz Zagreba, gdje je nedavno doživjela svoje otvaranje. 

Izložbom su obuhvaćeni likovni radovi četiri generacije u nizu jedne obitelji.

Na izložbi će posjetitelji moći razgledati likovne radove Snježane Boyd – Žane (rođ. Mudrinić) koja je u svijet umjetnosti kročila „preko noći“ prije tri godine, i od tada sluša komentare poznavatelja umjetnosti: „… to moraju biti geni….“

Da se zaista radi o čudesnim genima i tajni Svemira, njenoj najčešćoj temi, govori ova izložba. Umjetnički talent prabake, djeda i oca, kojima posvećuje ovu izložbu, provlači se kroz genski lanac čiju posljednju kariku drži njena ruka.

Izložba „Obiteljska priča – umjetnost u genima obitelji Mudrinić“ vodi posjetitelje  kroz 19., 20. i 21. stoljeće, objedinjuje originalne slike, crteže, skice, ilustracije i Obiteljski Album četiri generacije u nizu, uz naglasak na društveno korisni značaj radova članova obitelji koji su svoj umjetnički talent, uz redovne profesije kojima su se bavili, primjenjivali u oblastima obrazovanja, sporta, novinarstva i likovne umjetnosti. 

Izložba se može posjetiti do 31.05.2019.

ponedjeljak-utorak 17,00-20,00 sati
srijeda-subota 10,00-13,00 i 17,00-20,00 sati
nedjelja 11,00-13,00 sati

O zajedničkom porivu za likovnim izražavanjem članova ove obitelji samoukih slikara govori povjesničar umjetnosti Željko Čurčić.   

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram