Povežite se s nama

Mozaik

U Voloskom započelo snimanje treće sezone “Novina”, otkrivena je glavna tema

Objavljeno

na
Produkcijska kuća Drugi plan danas je u Opatiji i Voloskome za potrebe Hrvatke radiotelevizije (HRT) započela snimanje treće sezone dramske serije „Novine“, čije se prikazivanje na HRT-u očekuje tijekom slijedeće godine, javlja HRT.

Od utorka 28. svibnja do 1. srpnja filmska će ekipa snimati na 50-ak lokacija u Rijeci i okolici, a u prvim  snimljenim scenama na rivi u Voloskome nastupio je Dragan Despot, u ulozi novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Ludviga Tomaševića a zajedno s njim na sceni je bio i glumac Draško Zidar u ulozi suca Vrhovnog suda Zvonimira Mihalića.

U središtu treće sezone „Novina“ bit će sudstvo, a u početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera dok je  sudac Mihalić je razapet oko konačne presude u slučaju u kojem fond Domovina od države potražuje naknadu štete od oko 300 milijuna eura.

Predsjednik Republike Tomašević naime želi nagovoiriti suca da presudi u korist fonda, u zamjenu za podršku njegovoj kandidaturi za suca Vrhovnog suda. „U borbi za vlast i moć ne biraju se sredstva i poseže se za svim i svačime. Od lika koji tumačim  možemo očekivati njegove prve predsjedničke poteze, vidjet ćemo brojne zanimnljive situacije.“, rekao je Dragan Despot u pauzi snimanja.

Ekipu serije i ovog puta predvodi redatelj Dalibor Matanić kojeg na početku snimanja nije omela jaka kiša. „Gdje je najveće nevrijeme, tamo smo i mi.  Nama je za snimanje to zapravo odlično jer upravo nam ovakvo vrijeme i tematski odgovara. Snimanje nastavljamo u Rijeci,  Opatiji, Kostreni, Kraljevici i drugim lokacijama.“, rekao je Matanić. Dodaje kako će u ovoj sezoni biti oko 80 govornih uloga te kako će nastojati snimiti većinu scena u eksterijerima.

Producent serije Nebojša Taraba najavio je kako će treća, ujedni i finalna sezona zatvoriti neka poglavlja koja su otvorena u prve dvije sezone, doznat će se sudbine glavnih likova  ali  sudbina samih novina. „Očekujte puno iznenađenja, dosta akcije, bit će napeto i   žestoko.“, rekao je.

Glumačku ekipu predvode Dragan Despot, Branka Katić, Zdenko Jelčić, Draško Zidar, Sandra Lončarić, Željko Konigsknecht, Aleksandar Cvjetković a pridružit će im se i Dražen Mikulić, Zdenko Botić, LivioBadurina, Daria Lorenci, Krešimir Mikić.

Prve dvije sezone ove HRT-ove uspješnice prodane su američkoj i svjetskoj mrežnoj videoteci Netflix, čime su postale dostupne u više od 180 zemalja širom svijeta. Taraba dodaje kako je serija izazvala  veliko zanimanje u zemaljama Južne Amerike te u Skandinaviji, stoga je za očekivati kako će i tamošnja publika nestrpljivo iščekivati rasplet serije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram