Povežite se s nama


Tijekom ovog tjedna u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke u suradnji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i riječkih Dječjih vrtića  „Žirafa“ „Zvjezdice mira“ održano je šest edukativnih radionica. U radionicama je sudjelovalo 40 polaznika Dječjeg vrtića „Žirafa“ i 16 polaznika Dječjeg vrtića „Zvjezdice mira“.

S predškolcima su se družili policijski službenici Ankica Mesić iz II. policijske postaje Rijeka i Danijel Kiptavi iz I. PP Rijeka, koji su s Darijem Tonkovićem, policijskim službenikom Odjela prevencije održali tri edukativne radionice „Policajac moj prijatelj“.

Djecu su upoznali s poslovima policije, prometnim znakovima i ponašanjem u prometu, posebice pravilima bitnim za što sigurnije sudjelovanje pješaka u prometu. Navedena radionica održana je kako bi se djeci približili poslovi policije te kako bi se usvajanjem znanja i vještina pravilnog ponašanja u prometu unaprijedila njihova sigurnost u prometu.

Nakon spomenute radionice predstavnik komunalnog društva „Čistoća d.o.o“,  Milan Zagorac održao je radionicu „Važnost zaštite okoliša“. Poučnom pričom o primarnoj selekciji otpada podučio je djecu kako i zašto razvrstati otpad kod kuće, prije iznošenja  u spremnike te im je dodatno pojasnio što trebaju činiti kako bi  i oni sami  pridonosili očuvanju okoliša u kojem žive.

Slične radionice policijski službenici će održati i u narednom razdoblju, samostalno, u suradnji s komunalnim društvom ili drugim partnerima, i za polaznike drugih   dječjih vrtića s područja Rijeke i okolnih mjesta i općina.