Povežite se s nama


Nakon što je prvi put pred dvije godine odluku o tradicionalnim nagradama za najbolja ostvarenja sezone prepustilo publici, riječki HNK Ivana pl. Zajca, prvi i jedini u Hrvatskoj, odluku o tome koje će svoje predstave nominirati za Nagradu hrvatskog glumišta također prepušta – svojoj publici. Stoga ove godine glasanje za nagrade HNK Ivana pl. Zajca počinje ranije kako bi se rezultate, odnosno najbolje predstave u cjelini, na vrijeme proslijedili HDDU-u, utemeljitelju Nagrade hrvatskog glumišta.

Osim o najboljim predstavama u cjelini četiriju umjetničkih grana (Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta), publika će odlučiti i o najbolje ostvarenoj ženskoj i muškoj ulozi u programu svakog ansambla.

Odlučivat će se i o najboljem koncertu sezone te najboljoj predstavi u cjelokupnom premijernom programu HNK Ivana pl. Zajca prošle sezone.

Za najbolja ostvarenja u cjelini nominirane su sve prošlosezonske premijerne produkcije dok su o nominacijama za najbolja pojedinačna umjetnička ostvarenja odlučili ravnatelji umjetničkih grana, svaki za svoj ansambl.

Popis nominiranih pogledajte na stranicama Kazališta: http://hnk-zajc.hr/publika-odlucuje-o-nominacijama-za-nagradu-hrvatskog-glumista/ i glasujte kako nakon rezultata ne biste žalili što vaš/a omiljeni/a umjetnik/ica ili omiljena predstava nije dobila najviše glasova.

Glasati se može na blagajni kazališta (do 24. lipnja – radnim danom od 8 do 14 sati te dva sata prije početka predstave, subotom od 9 do 13 te od od 26. lipnja – od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati, subotom od 9 do 13), u atriju kazališta (prije početka i nakon završetka predstave), putem službenog facebook profila Kazališta (Hrvatsko narodno kazalište), te putem elektronske pošte na nagradezakazalisnusezonu1617@gmail.com.

Glasati se može do 1. srpnja 2017. Gledatelj može glasati za samo jednu predstavu i jednog kandidata po kategoriji.