Povežite se s nama

Vijesti

U ZL Rijeka nakon devet sati leta sletio teretni avion iz Miamija

Objavljeno

na


U Zračnu luku Rijeka u četvrtak ujutro je, u 10 sati i 43 minute, sletio zrakoplov B747 Atlas Aira iz Sjedinjenih Američkih Država.

Zrakoplov tipa B747-400F registarske oznake N409MC sletio je u Zračnu luku Rijeka iz Zračne luke Miami na Floridi (SAD), nakon 9 sati i 18 minuta leta. Radi se o 20 godina starom zrakoplovu.

Atlas Air je aviokompanija specijalizirana za cargo operacije, s 8 baza diljem SAD-a, jedna od njih je i Miami odakle je danas i stigao ovaj zrakoplov na Kvarner.

Riječka je zračna luka bila iznimno aktivna u posljednjih nekoliko godina s cargo letovima, pa je nerijetko u ovoj maloj zračnoj luci bilo moguće vidjeti i dva B747, kao i MD11 teretne verzije zrakoplova. Teretni je promet naglo pao, uz nekoliko iznimki, kao što je današnji let spomenute aviokompanije iz SAD-a. U 2018. godini Zračna luka Rijeka imala je preko 4655 tona tereta, da bi u 2019. godini promet pao na 1025 tona. Ove godine gotovo da i nije bilo teretnih zrakoplova, stoga je i statistika u tom smislu vrlo loša – svega 256 kilograma u prvih 6 mjeseci ove godine, javlja Croatian Aviation.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram