Povežite se s nama

74-godišnji Vinko Petek, inače bivši oficir Jugoslavenske narodne armije, uhićen je gotovo odmah u utorak navečer zbog osnovane sumnje da je s više hitaca usmrtio 54-godišnjeg Vladimira Lakičevića na adresi Rastočine 4.

O svemu se kratko oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo, čiji je predstavnik ujedno i vodio očevid na licu mjesta.

“Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske ispitalo uhićenog hrvatskog državljanina (1942.) te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (7. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 74-godišnji hrvatski državljanin u večernjim satima 5. srpnja 2016. u Rijeci u prizemlju stambene zgrade; nakon što je inicirao verbalni i fizički sukob s 54-godišnjim stanarom iste zgrade; htijući ga usmrtiti, u njega ispalio iz pištolja više hitaca nanijevši mu time višestruke prostrijelne rane glave i tijela. Oštećenik je preminuo uslijed zadobivenih ozljeda.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Kaznenog zakona). Sudac istrage je odredio istražni zatvor po obje predložene osnove”, navodi se u priopćenju ŽDO-a.

Sudac je odredio jamčevinu u iznosu od 750 tisuća kuna, a preostaje za vidjeti hoće li optuženi uspjeti prikupiti spomenuti nemali iznos kako bi se u ovom slučaju branio sa slobode.