Povežite se s nama

U ulici Ivana Filipovića 2 (Ekonomska škole Mije Mirkovića, Rijeka) održana je pokazna vježba Udruge eRIpio u kojoj će biti prikazana evakuacija učenika iz srednje Ekonomske škole u Rijeci.

Vježbu je izvodilo 30 pripadnika Udruge za promicanje tehnika i vrijednosti civilne zaštite eRIpio Rijeka. Pokazna vježba sastojala se od sedam različitih cjelina. Materijalno-tehnička sredstva potrebna za održavanje vježbe te prevoženje opreme osigurala je Primorsko-goranska županija iz vlastitih ustrojbenih kapaciteta.

Zahvaljujući se udruzi eRIpio na organizaciji vježbe, pročelnik Petrc rekao je da su oni jedna od operativnih snaga zaštite Primorsko-goranske županije.

Siniša Badovinac, dopredsjednik udruge eRIpio, rekao je da je Primorsko-goranska njihov najznačajniji partner koji joj osigurava materijalnu i financijsku potporu, a cilj rada joj je provođenje obuke kako bi bili spremni reagirati u slučaju velikih nesreća i katastrofa.

U suradnji sa Županijom, eRIpio je prošle godine organizirao projekt kako bi učenike s područja naše županije informirali o postojanju civilne zaštite, a najbolja demonstracija rada bila je današnja pokazna vježba. Spomenimo i da su profesori bili informirani da će se održati pokazna vježba, dok učenici to nisu znali.