Povežite se s nama

Pločnik riječkog Korza jutros je osvanuo ispunjen naljepnicama s  porukom “Gledaj (u)druge”, kao dio istoimene kampanje pokrenute od strane petnaestak riječkih udruga okupljenih u neformalnu inicijativu. Uz ovu intervenciju u javnom prostoru za početak sljedećeg tjedna najavljena je akcija fotografiranja, 23. i 24. svibnja na Korzu, te Festival udruga koji će se održati u srijedu, 25. svibnja, na riječkom lukobranu.

Kampanja “Gledaj (u)druge” je nastala radi osvještavanja javnosti o važnosti rada udruga i civilnog društva, ali i kao odgovor na nedavne okolnosti među kojima je smanjenje financijskih sredstava za programe i projekte udruga. Cilj je javnosti jasno prikazati brojnost, motiviranost i upornost udruga u postizanju pozitivnih društvenih promjena i unapređenju kvalitete života u zajednici. Također, kampanjom se želi naglasiti činjenica da je veliki broj građana na neki način povezan s udrugama, neposredno ili posredno, kroz članstvo, volontiranje ili korištenje njihovih usluga i aktivnosti.

Važno je napomenuti da ova inicijativa i kampanja nisu dio nekog projekta, niti su projektno financirane, već su rezultat suradnje i udruživanja. Ovim putem građani se pozivaju na sudjelovanje u akciji fotografiranja s izjavama o važnosti udruga, koja će se održati u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. svibnja, na Korzu ispred Malog salona u dva termina – od 10 do 13 sati, te od 16 do 19. Ostale udruge pozivaju se na uključivanje u kampanju podržavanjem inicijative na Internet stranici, društvenim mrežama te sudjelovanjem na  Festivalu Gledaj (u)druge jer, kao što slogan kampanje kaže, “tu smo s razlogom”.