Povežite se s nama

Vijesti

Ugostiteljska škola Opatija obilježila 90 godina rada

Objavljeno

naOpatijska Ugostiteljska škola proslavila je 90. obljetnicu postojanja sredinom ovog tjedna u Centru Gervais. Ta je srednjoškolska ustanova kroz desetljeća obrazovala brojne kadrove u ugostiteljstvu, a zahvaljujući kvaliteti odgojno-obrazovnog djelovanja 2018. godine postala je Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

– Moji prethodnici, ravnatelji škole za jedno s profesorima, visoko su postavili ljestvicu kvalitete ove ustanove, što je meni dalo ni malo lagan zadatak da se potrudim i pronađem način kako da budemo još bolji, inovativniji, kvalitetniji i da pritom odgovaramo suvremenim standardima u ugostiteljstvu i turizmu, istaknula je  ravnateljica škole Sibila Roth. Status regionalnog centra kompetentnosti školi će osigurati europska sredstva koja će biti usmjerena u opremanje stručnih kabineta i informatički sustav.

– Punih 90 godina Vaša škola obrazuje kadrove u ugostiteljstvu, presudno važne za najznačajniju gospodarsku granu našega grada: turizam i ugostiteljstvo, naglasio je gradonačelnik  Ivo Dujmić  te školi za 90. rođendan darovao ček na 20 tisuća kuna.

– Vrijedan rad učenika i profesora Ugostiteljske škole Primorsko-goranska će županija iduće godine nagraditi nabavkom kombi vozila koje im je nužno za odlaske na natjecanja i prijevoz gastronomskih delicija na razne manifestacije na kojima sudjeluju i izvrsno prezentiraju naš kraj, istaknula je zamjenica župana Marina Medarić.

Djelatnicima škole koji u njoj rade više od 25 godina uručena su priznanja: profesorima Stanku Cvjetkoviću, Tanji Frković, Ivani Grandić, Dajani Ljubičić, Mariju Lozančiću, Slobodanki Orešković, Milanu Vignjeviću te djelatnicama Nadi Skalameri i Marizi Volarić.

Ugostiteljska škola Opatija danas ima oko 360 učenika koji se obrazuju za zanimanja kuhara, konobara, slastičara i komercijalista.

Svečanost je završena prigodnim domjenkom na kojem je prezentiran rad školske zadruge Ugići, čiji članovi proizvode borovičku, liker od oraha i rogača, ajvar, rakiju. Oni svojim gastronomskim delicijama prate i brojna događanja u Gradu Opatiji i PGŽ-u.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram