Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićen 23-godišnjak zbog krađa vrijednih 100.000 kuna

Objavljeno

na
Kaznenom prijavom protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina rezultiralo je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

Riječ je o osumnjičeniku koji je 6. lipnja na području Rijeke, lažno se predstavljajući kao službenik banke, obmanuo 83-godišnju hrvatsku državljanku iskoristivši njezinu životnu dob i zdravstveno stanje te je  uvjerio da mu preda novac u vrijednosti 41 tisuće kuna kako bi ih zamijenio u valutu euro.

Par dana kasnije je na isti način iskoristio i oštetio dvoje hrvatskih državljana, predstavljajući se pak kao policijski službenik kojima je pri tome oduzeo oko 30 tisuća kuna. Na isti način je i četvrtoj oštećenici uzeo zlatni nakit u vrijednosti većoj od 30.000 kuna, kao „policajac za provjeru krivotvorenog nakita“.

Temeljem raspisane potrage pronađen je i uhićen na području Bjelovara te prepraćen na kriminalističko istraživanje u I. policijsku postaju Rijeka. Tijekom istraživanja je otkriveno kako je istovjetna kaznena djela počinio i na području grada Zagreba.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedena četiri kaznena djela teške krađe, 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram