Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićen 50-godišnjak osumnjičen za provale u bankomate u Rijeci i okolici

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLPolicijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske kontinuirano pojačano postupaju radi pronalaska počinitelja kaznenih djela iz različitih domena kriminaliteta u cilju što veće sigurnosti građana i njihove imovine. Provođenje ovih mjera,  te njihovo intenziviranje uoči i za vrijeme  blagdana, danas 31. listopada  rezultiralo je pronalaskom i uhićenjem 50-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Riječ je o počinitelju kaznenih djela iz domene općeg kriminaliteta, koji je zajedno s 54-godišnjim hrvatskim državljaninom uporabom plinske smjese izazvao eksplozije i znatno oštetio bankomate iz kojih su otuđili novac u iznosu većem od milijun kuna. Naime, spomenuta dvojica hrvatskih državljana osumnjičena su za  provale u bankomate na području Kraljevice i Kantride u Rijeci, počinjene u ožujku i rujnu ove godine iz kojih su otuđili novac u iznosu većem od milijun kuna.  Zahvaljujući brzom, profesionalnom i stručnom postupanju policijskih službenika Sektora kriminalističke policije i I. policijske postaje Rijeka, u rujnu ove godine, nakon provale u bankomat na području Kantride uhićen je 54-godišnji hrvatski državljanin, a isto tako pronađen je i veći dio otuđenog novca, odnosno 954.000 kuna. 

U nastavku kriminalističkog istraživanja provala u bankomate na području ove Policijske uprave, kao i potrage za spomenutim 50-godišnjakom, utvrđeno je da su spomenuta dvojica 30. listopada 2018. godine  na isti način provalili i oštetili bankomat na području Čavli te otuđili više od 500.000 kuna.

Osim toga, prilikom počinjenja navedenih provala u bankomate koristili su osobna vozila koja su prethodno otuđili i koja su naknadno pronađena.

Danas će uhićeni 50-godišnjak za kojim je bila raspisana tjeralica bit prepraćen u istražni zatvor, a policija ga sveukupno sumnjiči za šest kaznenih djela, i to tri teške krađe i tri kaznena djela  neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram