Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićen muškarac koji je oštetio državni proračun za više od milijun kuna

Objavljeno

naZa počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske prijavili su 62-godišnjeg talijanskog državljanina.

Policija ga sumnjiči da u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine, kao vlasnik i odgovorna osoba riječke tvrtke, a s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, nije sukladno zakonskim propisima vodio poslovnu dokumentaciju kako bi se osigurali podaci potrebni za utvrđivanje poreza na dodanu vrijednost.

Osim toga, za spomenuto razdoblje nije obračunao niti podnio porezne prijave za utvrđivanje iznosa poreza na dodanu vrijednost robe koju je predmetna tvrtka uvozila u 2017. godini, čime je Državni proračun Republike Hrvatske oštetio u ukupnom iznosu od oko 1.123.000,00 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela- povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te utaja poreza ili carine, protiv osumnjičenog 62-godišnjeg talijanskog državljanina podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram