Povežite se s nama


Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta. Sumnja se da je kaznena djela počinio između 5. srpnja i 5. kolovoza ove godine na području Liburnije, i to uglavnom na području između Mošćeničke Drage i Brseča te u nekoliko navrata na području Lovrana. U većini slučajeva provalio je u osobna vozila, ali i u kamper.

Navedena vozila  najčešće su bila parkirana na cesti iznad plaža, a iz njih je otuđio ostavljene torbe, novčanike, novac, osobne isprave, bankovne kartice, mobitele, prijenosno računalo, navigacijski uređaj te druge osobne stvari i predmete. Kaznenim djelima oštećeni su strani i hrvatski državljani, a materijalna šteta se procjenjuje na najmanje 60.000 kuna. Dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za 13 kaznenih djela teških krađa, od kojih nekoliko u pokušaju prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.