Povežite se s namaPolicijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene organiziranog kriminaliteta. Temeljem naloga suca županijskog suda provedena je pretraga doma i prostorija koje koristi na liburnijskom području te  je tako pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, streljiva i oružja, i to:

2 ručna bacača raketa tzv. „zolje“,

6 mina,

7 ručnih bombi,

4,5 kg raznog eksploziva,

7 raznih ručnih bombi-mina sa nadražujućom tvari,

14,70 m sporogorećeg štapina i 9,20 kg potisnog baruta za raketna punjenja,

57 raznih upaljača za minsko-eksplozivna sredstva,

288 detonatorskih kapisli,

1.006 komada raznog vojnog, puščanog i pištoljskog streljiva,

poluautomatska snajperska puška,

prepravljena vojna puška,

3 vojne puške,

prepravljena lovačka puška,

tijelo vojne puške,

2 lovačke puške,

2 dijela automatske puške,

6 spremnika za automatsko i poluautomatsko oružje,

pištolj „cz“ m 57,

6 kom streljiva cal. 20 i 38 mm,

uređaj za elektroaktiviranje eksploziva,

rastavljena automatska puška m 70 i

5 cijevi vojnih i lovačkih pušaka.

Navedena sredstva, streljivo i oružje preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske. Zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 50-godišnjak se prijavljuje mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Podsjećamo građane da i dalje traje akcija Ministarstva unutarnjih poslova “Manje oružja, manje tragedija”. Građani mogu policiji dragovoljno predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava, a svi koji takva opasna sredstva dragovoljno predaju neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani.

Građanima se savjetuje da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti pozivom na besplatni broj telefona, 0800 88 92.

oruz1