Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićen Riječanin koji je ilegalno prodavao dijelove za automatsko oružje, a imao je i tri ručne bombe

Objavljeno

na


Podnošenjem kaznene prijave i privođenjem u pritvorsku jedinicu rezultiralo je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

Riječ je o osumnjičeniku za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja. Naime, istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja  da je 26-godišnjak tijekom protekle 2022. godine u više navrata putem interneta objavio 32 oglasa kojima je nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice, a koji su sastavni dio oružja te sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja je posjedovanje takvog oružja građanima zabranjeno.
Pored toga je prošli tjedan jednom kupcu protuzakonito prodao jedan spremnik za automatsku pušku.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga doma i vozila kojima se 26-godišnjak koristi na širem području Rijeke i Kraljevice gdje je pronađeno i oduzeto:

Tri ručne bombe, jedna automatska puška, jedna strojnica, osam komada pištolja/revolvera, jedan prigušivač pucnja, jedna zračna puška, dva komada dijelova oružja, 23 komada raznih spremnika za automatske puške i strojnice kao i i 1737 komada streljiva raznih kalibara.

Završetkom istraživanja, 26-godišnji osumnjičenik je zbog počinjenja više navedenih kaznenih djela kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
Uz to je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o prebivalištu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže