Povežite se s namaPolicija je u rekordnom roku riješila slučaj podmetanja požara u riječkom lokalu Metropolis i uhitila osumnjičenog za palež, javlja Novi list.

34-godišnji Arben Maloku, Riječanin s posljednjom adresom u Gospiću, smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor, pod sumnjom da je zapalio popularni kafić na Zametu, uporabivši pritom benzin kupljen upravo za tu namjenu na benzinskoj crpki. Intrigantna je i okolnost da je riječ o čovjeku koji je tek nedavno izašao iz zatvora.

Maloku – za kojeg se službeno navodi da je po zanimanju kuhar, neoženjen i bez djece – tereti se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a prijeti mu kazna od jedne do deset godina zatvora. Prema rezultatima dosadašnje istrage, motiv što ga je nagnao da zapali lokal leži u tome da ga vlasnik Metropolisa, kojeg otprije poznaje, nije htio poslužiti pićem nakon radnog vremena. Šteta koju je prouzročio paljenjem lokala iznosi – prema posljednjoj procjeni što je unesena i u kaznenu prijavu – oko 750 tisuća kuna.

Maloku se tereti da je težak delikt počinio u srijedu oko 2.30 sati, nakon što se te noći u »Metropolisu« – lokalu u Ulici Ivana Lenca, nadomak sportske dvorane na Zametu – verbalno sukobio s vlasnikom caffe bara Markom Možnikom i jednim konobarom. Policija i tužiteljstvo sumnjiče Malokua da je tada bio bezobrazan, prijetio vlasniku lokala, te bacio punu staklenu bocu piva prema osoblju. Maloku je zatim, revoltiran, napustio lokal, otišao na benzinsku postaju na Martinkovcu, gdje je kupio i u kanistar ulio pet litara benzina.

Taksijem se zatim vratio pred »Metropolis«. Ispostavilo se da je zatim obio PVC vrata terase, a onda provalio vrata unutrašnjeg dijela lokala. Prolio je benzin u separe uz sjeverni zid, lijevo od šanka, te ga zapalio. Otišao je zatim iz lokala, u kojem se vatra proširila i pričinila veliku štetu, piše Novi list.