Povežite se s nama


Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi do 18 godina zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela imovinskog kriminaliteta. Sva kaznena djela su počinili na području Rijeke, između prosinca 2014.  i ožujka 2016. godine. Policija ih sumnjiči da su zajedno otuđili pet mopeda te otuđene mopede koristili za vožnju.

Jedan od njih provalio je trgovinu mješovitom robom iz koje je u jednom navratu otuđio prehrambene proizvode, a u drugom slučaju nije uspio ništa otuđiti. Isto tako, zajedno su provalili u stan na području Drenove te otuđili novac, televizor, prijenosno računalo i druge predmete. Dio predmeta otuđenih u ovim kaznenim djelima je pronađen i vraćen vlasnicima. Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i tvrtka s područja Rijeke, a sveukupna materijalna šteta je veća od 38.000 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja jedan od počinitelja je prijavljen za pet kaznenih djela krađa i tri teške krađe, od kojih jednu u pokušaju, a drugi za pet krađa i tešku krađu.