Povežite se s nama

Vijesti

Uhićena dva muškarca koji su eksplozivom opljačkali gotovo milijun kuna iz bankomata

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL


U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja teških krađa provaljivanjem u bankomate na području ove Policijske uprave. Na konferenciji su sudjelovali policijski službenici Sektora kriminalističke policije Blaženka Ćaćić i Sanjin Ban te Kristijan Mance, pomoćnik za kriminalističku policiju u I. policijskoj postaji Rijeka.

Opsežno, višemjesečno kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka, Policijske uprave zagrebačke i splitsko-dalmatinske te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Za počinjenje navedenih kaznenih djela sumnjiče se dvojica hrvatskih državljana, starosti 54 i 50 godina. Sumnja se da su 17. rujna na području Kantride u Rijeci i 15. ožujka na području Kraljevice,  uporabom plinske smjese izazvali eksploziju  i znatno oštetili bankomate iz kojih su potom otuđili novac. Prilikom počinjenja ovih kaznenih djela koristili su osobna vozila koja su prethodno otuđili na području Rijeke i koja su pronađena.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage pronađenih vozila, kao i doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenih na području ove Policijske uprave te na području Policijskih uprava zagrebačke i splitsko-dalmatinske. Prilikom pretraga  pronađeni su i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela za koja se sumnjiče spomenuta dvojica hrvatskih državljana.  Isto tako, pronađen je i gotovo sav novac otuđen tijekom provale u bankomat na Kantridi, odnosno 954.000 kuna te će biti vraćen vlasniku, odnosno oštećenoj novčarskoj ustanovi.

Kaznenim djelima teških krađa provaljivanjem u bankomate na području Rijeke i Kraljevice oštećene su dvije novčarske ustanove i tvrtke u sklopu čijih objekata su se nalazili oštećeni bankomati, a počinjenjem ovih kaznenih djela nastala je znatna materijalna šteta, u sveukupnom iznosu većem od milijun kuna.
Obojica osumnjičenih su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili po dva kaznena djela teške krađe i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Prvoosumnjičeni 54-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je  drugoosumnjičeni 50-godišnji hrvatski državljanin trenutno nedostupan te policija za njim intenzivno traga. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram