Povežite se s nama

U vremenu od 27. do 30. ožujka na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 18 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a tri lakše ozlijeđene. Evidentirana su 463 prometna prekršaja, i to: 150 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 40 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te drugi prometni prekršaji.

U ovom vremenu dvije su osobe zatečene kako upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez valjane vozačke dozvole. Radi se 27-godišnjaku koji je poslije ponoći 27. ožujka  zatečen u Admićevoj ulici u Rijeci dok je upravljao Opel vectrom te o 22-godišnjaku, koji je 28. ožujka u 16,50 sati zatečen u Krku kako upravlja motociklom marke Yamaha.

Što se tiče alkohola, policija izdvaja dvojicu vozača koji su zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima zadržani u službenim prostorijama policije. Tako je 28. ožujka oko 23,35 sati u Dražicama zaustavljen 46-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom Citroen pri koncentraciji alkohola od 2,42 g/kg.  Drugi vozač, starosti 20 godina zatečen je u noći 29. ožujka na području Čavli dok je upravljao osobnim vozilom Renault. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,22 g/kg, a tijekom ovog događaja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.

Osim ovih prekršaja, u nedjelju oko 18,15 sati u Malinskoj je zatečen mladić koji je upravljao odjavljenim mopedom bez registracijske oznake i bez prometnih isprava.

Također, policija je u prometnom prekršaju 27. ožujka oko 17,10 sati na Jadranskoj magistrali na području Povila zatekla u prometu teretno vozilo marke Mercedes, stranih registracijskih oznaka iako je na snazi bila zabrana prometa za ovu kategoriju vozila zbog vjetra. Vozaču, 29-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine je izrečena novčana kazna te je isključen iz prometa da bi potom ubrzo bio zatečen u činjenju istog prekršaja.

Svi koji su zatečeni u činjenju prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je protiv 20-godišnjaku podnijet i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.