Povežite se s nama

Mozaik

Ulaz u HNK Ivana pl. Zajca napokon obnovljen

Objavljeno

na

Foto: Maks Kosjek


Glavni ulaz u HNK Ivana pl. Zajca približno punih godinu i pol bio je ograđen radi opasnosti od urušavanja, a nakon što je Grad Rijeka dulje vrijeme bezuspješno putem javnog natječaja pokušavao pronaći izvođača koji bi balkon obnovio, napokon se pristupilo izvođenju radova početkom travnja i vrlo brzo sve je završilo te su zaštitne ograde i mreže uklonjene.

Radovi na sanaciji balkona zgrade HNK Ivana pl. Zajca izvedeni prema projektnoj dokumentaciji i troškovniku izrađenom od strane Građevinskog fakulteta Rijeka, po ovlaštenom projektantu Dr. sc. Dragan Ribarić dipl.ing.građ. i potvrdom Ministarstva kulture – Konzervatorskog odjela u Rijeci. Ugovoreni izvođač radova bio je tvrtka Izo- građenje konzalting d.o.o. iz Osijeka, a stručni nadzor vršio je dr. sc. Dragan Ribarić dipl.ing.građ. s Građevinskog fakulteta Rijeka.

Istim projektom napravljena je sanacija oštećenja nastalih uslijed prodora vode s balkona  u međuprostor između nosive konstrukcije – ploče balkona i ukrasnih kasetiranih elemenata podgleda balkona.

Obnovljeni ulaz u HNK Ivana pl. Zajca nije promaknuo oku kamere Maksa Kosjeka koji je to i “ovjekovječio”.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram