Povežite se s namaKomentator Jutarnjeg lista Jurica Pavičić u svom najnovijem članku objavljenom ove nedjelje dotaknuo se slučaja HNK Rijeke i njegovih čelnika Gabriela Volpija i Damira Miškovića. U njemu propituje i budućnost stadiona Kantrida, koji prema njemu neće biti zamijenjen novim, već bi se tamo mogle graditi privatne vile, hoteli, trgovački centar i marina…

U nastavku vam prenosimo dio članka iz Jutarnjeg lista:

“Crvena” Rijeka najednom je postala perfektna demonstracija trijumfa sportskog kapitalizma, a da pritom nitko nije postavljao majušno, suvišno pitanje – zašto je pod milim bogom od svih mjesta na kapi nebeskoj talijanski “imprenditore petrolifero” odlučio novce delte Nigera trošiti ne u Fulhamu, Kensingtonu ili Lutonu, nego – baš u Rijeci?

To pitanje mučilo je i mene, kao i mnoge od vas, dok na njega nisam dobio odgovor. A taj odgovor krije se na jednom papiru koji je 14. svibnja ove godine objavio službeni list grada Rijeke, a zove se Odluka o izradi izmjena i dopuna GUP-a grada Rijeke. U članku 4. tog dokumenta njegov tvorac lijepo konstatira kako je grad Rijeka dosad imao sportsko-rekreativne zone, među kojima je i Kantrida. A kako u takvim područjima možete graditi tek teniske terene, tratine za ragbi i atletski tartan, riječki su vlastodršci zaključili da bi se “njihovim uključivanjem u građevinsko područje naselja stvorile pretpostavke za funkcionalnu i prostornu rekonstrukciju tih područja”. Ta rekonstrukcija ima i svoje konkretne obrise: “imprenditori” koje je “Rijeci bog poslao” na području današnjeg stadiona gradit će – hotel, šoping mol, vile, a možda i marinu. Ta Hrvatska mora da je zemlja dembelija: posolite malo novca za neke muškiće koji nabijaju kožnjak, kupite lokalnim poglavicama Kramarića i Tomasova, a oni vam podare hektare uzobalnog zemljišta u centru grada da ih eksploatirate po volji. To se zaista zove “poduzetnička klima”!

Cijeli članak možete pročitati ovdje, a pozivamo vas i da sudjelujete u našoj anketi.

Kakva je budućnost stadiona Kantrida?

Pogledajte rezultate

Loading ... Loading ...

 

Marketing