Povežite se s nama
U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Elizabeth Petrovic, sudjelovali su na predstavljanju donacije umjetnice Gine Sinozich Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. Na događanju su također sudjelovali i ravnateljica Muzeja Tea Perinčić, ali i sama umjetnica Gina Sinozich koja je iz Australije došla u Rijeku donirati dvadesetičetiri slike.

Gina Sinozich samouka je australska umjetnica hrvatskog podrijetla (rođena u Istri 1930.) koja je počela slikati 2000. godine, u dobi od 70 godina, te je nakon svega nekoliko godina postigla svjetsku slavu.

Seriju od 14 slika koje prikazuju njezin dolazak iz Hrvatske u Australiju 1957., naručio je Nacionalni pomorski muzej u Sydneyu 2003. godine.

Njezine su slike u stalnom postavu Nacionalne Galerije u Canberri, Liverpool Muzeju u Sydneyu, Casula Powerhouse Muzeju u Sydneyu, Nacionalnom Pomorskom Muzeju u Sydneyu, te u brojnim privatnim kolekcijama u Australiji, Novom Zelandu, SAD-u i Europi.
Do sada je umjetnica imala dvije izložbe u Hrvatskoj.

Aktualna donacija umjetnice Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka uključuje 24 umjetničke slike u tehnici ulje i emajl. Slike će se u Muzeju moći razgledati do 20. lipnja ove godine.