Povežite se s nama

Vijesti

Unija Kvarner i Pametno na Grobniku predstavili program i kandidate za EU izbore

Objavljeno

na


Stranka Unija Kvarnera je u prostoru frankopanskog kaštela Grad Grobnik organizirala predstavljanje programa za EU izbore i druženje s kandidatima s liste. Prisutnima su se predstavili Đanino Sučić, Ante Mandić i Majda Manjgotić Paravić.

“Nismo slučajno odabrali Kaštel Grada Grobnika za predstavljanje liste i naših kandidata, u pitanju je dio povijesnog naslijeđa kojeg upravo revitaliziramo sredstvima EU u sklopu projekta Putevima Frankopana, a kao lokacija će imati posebno mjesto u realizaciji projekta EPK2020. Ovo je objekt od povijesnog značaja, stavljen u potpunosti u funkciju kreativne i kulturne industrije i očuvanja baštine za buduće generacije i kao takav simbolizira primjer sinergije prošlosti i budućnosti kako ju vidi Unija Kvarnera” – bile su uvodne riječi moderatora, Norberta Mavrinca, predsjednika podružnice Unije Kvarnera i člana Senata

Kandidati su uz osobno predstavljanje imali priliku odgovoriti i na nekoliko pitanja iz publike. 

“Otoci su lijepa mjesta za život, ali isto tako puna izazova, živjeti na otoku je često teško i bitno je da otočani imaju jednake šanse kao i svi stanovnici EU, da ne budu samo mjesta sezonskog života. Otoci predstavljaju nevjerojatan skriveni potencijal Hrvatske i treba im dati šansu za razvoj kroz decentralizaciju, u suprotnome, sudbina otoka je izumiranje. Kroz zastupanje specifičnih potreba otočnih sredina u svom djelovanju dajem svoj obol u tome da se glas otoka čuje” – kazao je Đanino Sučić, u svom odgovoru na pitanje što za njega znači biti glas otoka

“Nove generacije učenika su poligloti već u ranoj fazi obrazovanja, njihove ambicije i sposobnosti trenutni sustav omalovažava i ubija pristupom koji se uvelike oslanja na repordukciju sadržaja, puno manje na inovativnost i kritičko razmišljanje. Dok čekamo da se kurikulum definira i realizira, možemo pokušati unaprijediti stanje lokalnim politikama i radom kroz poticanje alternativnih programa od vrtića na dalje. Odgovornost je na svima nama da se loši trendovi zaustave aktivnijim radom sa djecom i mladima”, odgovor je Majde Manjgotić Paravić na pitanje o potencijalu unapređenja obrazovanja na regionalnoj i državnoj razini. 

Nestranački kandidat na listi Pametno Unija Kvarnera, Ante Mandić podijelio je svoju poduzetničku priču i ponudio pojašnjenje zašto Pametno i zašto sada.

“Nakon što sam se realizirao u karijernom smislu, odlučio sam se angažirati u političkom smislu i podržati opciju najbližu stavovima koje osobno zastupam. Smatram da mogu ponuditi puno, obzirom na svoje iskustvo pokretanja posla 1992. i to u tada nerazvijenoj i nedovoljno poznatoj IT branši. Kod pokretanja posla danas, ne vidim regulativu kao primarni problem, veći problem je nedostatak inovativnosti i generiranja ideja koje imaju budućnost na tržištu. Inovativnost možemo razvijati strateškim pristupom obrazovanju i razvoju mladih a tu nažalost ne vidim značajnije iskorake.”

Kandidati su suglasni u želji razvoja Hrvatske kao aktivne članice EU, zemlje koja živi u budućnosti, ne u prošlosti, ratovima i populizmu, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže