Povežite se s nama

Mozaik

Upaljena strobo rasvjeta na Rječini, izostao očekivani svjetlosni spektakl

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Pretprogrami Rijeke 2020 EPK nastavili su se u petak navečer predstavljanjem dvije intervencije u prostoru nastale kao suradnički projekt hrvatske umjetnice Ivane Franke i finskih arhitekata Tommija Gronlunda i Petterija Nisunena.

Prva instalacija, nazvana Time Slip, svjetlosna je instalacija na mostu preko Rječine. Pozvani umjetnici su privremenom intervencijom osuvremenili tradicionalno mjesto okupljanja mladih i epicentar riječkog urbaniteta, u dosluhu s temom vode koja je jedna od krovnih tema Rijeke 2020 – EPK i programskog pravca Slatko i slano u okviru kojeg intervencija nastaje.

Instalirana je se strobo rasvjeta u dužini od 22,5 metra koja je programirana na način da se njezin  intenzitet mijenja ovisno o brzini toka Rječine. Time se postiže efekt pulsiranja svjetla u ritmu rijeke. Instalacija je spojena na gradsku rasvjetu, uključivat će se (i gasiti) kao i ostala gradska rasvjeta i bit će u funkciji javne rasvjete.

Svečano paljenje spomenute instalacije proteklih je dana najavljivano u svim regionalnim medijima, najava je zaista zvučala vrlo zanimljivo, pa su oni koji su došli na Kont ostali pomalo razočarani. Rasvjeta je upaljena, ali izostao je očekivani i željeni svjetlosni spektakl. Naravno, na to je utjecao i prilično mirni tok Rječine, pa će zasigurno puno atraktivnije biti kad Rječina bude nabujala.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram