Povežite se s nama

Crna kronika

Upravljajući neregistriranim “vlakićem” ozlijedio turistkinju

Objavljeno

na
Prije dva dana u utorak, 6. srpnja oko 15 sati, na otoku Cresu u mjestu Beli dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 62-godišnja njemačka državljanka.

Riječ je o nesreći u kojoj je sudjelovalo vozilo, tzv. turistički vlakić, kojim je po lokalnoj cesti, Beli-kamp Brajdi, upravljao 38-godišnji  hrvatski državljanin. U trenutku nesreće u vozilu su se nalazila četiri njemačka turista, od kojih je 62-godišnjakinja uslijed neprilagođene vožnje uvjetima na cesti (kamenje i neravne površine) ispala iz vozila te se ozlijedila. Njemačkoj državljanki medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede.

Tijekom provedbe očevida utvrđeno je da je vozilo vlakić bez tehničkog pregleda, neregistrirano i bez obveznog osiguranja, a koje je 38-godišnjak samonicijativno, od traktora s priključnim vozilom, prenamjenio u tzv. turistički vlakić.

Zbog izazivanja prometne nesreće, 38-godišnji vozač je po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a i prekršajno je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Kako nije ishodio ni odobrenje za obavljanje djelatnosti prijevoza osoba, obavijest je proslijeđena u nadležnu jedinicu lokalne samouprave.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram