Povežite se s namaOsnovna škola Nikola Tesla provodi projekt „Školski trg – uređenje Trga Ivana Klobučarića ispred osnovne škole Nikola Tesla“. Navedenim projektom planirano je uređenje prostora Trga koji je potpuno neuređen, a koji svakodnevno koriste učenici škole, ali i svi građani Rijeke.

Odobrena sredstva, uz volonterski rad roditelja i nastavnika Škole, omogućiti će oblaganje postojećih betonskih zidića drvenim oblogama, a djeca će osmislit i iscrtavanje partera Trga sadržajima koji će asocirati na to da se Trg nalazi u blizini škole. Ostvarena je i suradnja s Društvom arhitekata Rijeka čiji će članovi održati radionicu za školsku djecu u kojoj će se definirati konačno privremeno rješenje Trga koje će biti moguće realizirati u nekoliko idućih godina.

Tvrtke Parking Tim i Garaže Rijeka prepoznale su također navedeni projekt „Školski trg – uređenje Trga Ivana Klobučarića ispred osnovne škole Nikola Tesla“ kao hvalevrijedan projekt, te kao svojim prvim susjedima pomogli sa donacijama u uljepšavanju Trga.  Nadamo se da će učenici osnovne škole, njihovi roditelji, te ostali građani biti zadovoljni, navedenim projektom, prvenstveno kako bih djeci osigurali njihov kutak za igru i zabavu.

U tijeku je nabavka materijala za radove na uređenju prostora Trga, a zajedničke aktivnosti roditelja i djece na uređenju Trga dogovorene su za rujan/listopad 2015. godine. Sa oduševljenjem čekamo početak gradnje i svečano otvaranje Trga za zadovoljstvo i potrebe djece.