Povežite se s nama

Radovi na uređenju igrališta Kampus, koje se nalazi u blizini Sveučilišnog Kampusa Trsat, neposredno uz Ulicu Slavka Krautzeka, započet će 7. travnja 2015. godine i trajat će do kraja lipnja 2015.

U sklopu radova uredit će se postojeća atletska staza duljine 291 m i prosječne širine 5,5 m. Podloga staze napravit će se od zbijene drobljene kamene mješavine manjih frakcija, te ugradnjom asfalta, a tartan će se postaviti kao završni sloj. Izvest će se zaseban sustav oborinske odvodnje upojnim bunarima.

Na jugozapadnoj zelenoj površini uredit će se poligon za bacanje kugle, na sjeveroistočnoj zelenoj površini poligon za skok u vis sa zaletištem od tartana, a sa sjeverozapadne strane u uskom zelenom pojasu između staze i igrališta izvest će se poligon za skok u dalj, također sa zaletištem od tartana.

Postojeći objekt koji se nalazi na sjeveroistočnom dijelu prostora, zadržat će se i preurediti u spremište opreme, a u južnom dijelu smjestit će se ukupno šest kontejnera od kojih će dva biti u funkciji kancelarija, a po dva u funkciji muške i ženske garderobe s tuševima.

Dio gledališta na jugoistočnoj strani natkrit će se nadstrešnicom, zadržat će se postojeći javni WC, a svi priključci  za struju i vodu su osigurani u neposrednoj blizini.

Postojeće asfaltirano igralište namijenjeno igranju košarke, rukometa i malog nogometa ostat će u istim gabaritima i nakon uređenja.

Naručitelj radova je tvrtka Rijeka sport d.o.o. u ime investitora Grada Rijeke. Projektant je Rinex d.o.o. iz Rijeke, dok je izvođač radova zajednica ponuditelja G.P.P. MIKIĆ d.o.o. iz Omišlja i D.E.N.E.C.O.M. iz Rijeke.

Radovi na igralištu vezani su uz rušenje postojeće atletske staze na Stadionu Kantrida uslijed izgradnje novog stadiona, a zbog čega će se programske aktivnosti atletskih klubova na otvorenom izvoditi na igralištu Kampus. Aktivnosti atletskih klubova izvodit će se na igralištu do izgradnje Atletskog stadiona u sklopu Kampusa.

Građani neće moći koristiti igralište tijekom izvođenja radova, do kraja lipnja 2015., pa iz Rijeka Sporta unaprijed zahvaljuju dosadašnjim korisnicima na strpljenju i mole sve za razumijevanje.