Povežite se s nama

Vijesti

Uređuje se radna zona Miklavija, prve hale očekuju se za godinu dana

Objavljeno

naU radnoj zoni Miklavija odvijaju se radovi ravnanja terena. Miklavija je jedna od najvećih poslovno-industrijskih zona u Primorsko-goranskoj županiji, ukupne površine 158,5 ha, a danas su je obišli Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Matulji Mario Ćiković sa suradnicima.

„Zadatak je države stvarati poduzetničku infrastrukturu i samim time radna mjesta. Veseli me da se rade prvi platoi nakon što smo pomogli izgradnju ulazne ceste. Očekujemo od Hrvatskih cesta da se ovaj ulaz u zonu priključi i na autocestu“, istaknuo je župan te dodao da se radi o najvećoj radnoj zoni uz Kukuljanovo, međutim Miklaviji treba još puno vremena da poput Kukuljanova postane samoodrživa. Radi se o idealnom položaju za radnu zonu s velikim potencijalom s obzirom na blizinu granice, autoceste, željezničke pruge i luke.

Primorsko-goranska županija je kroz program sufinanciranja projekata regionalnog razvoja i program ravnomjernog razvitka, dosada sufinancirala projektnu dokumentaciju i  radove na rekonstrukciji spojne ceste iz naselja Veli Brgud do državne ceste D-8 na dionici od prolaza ispod autoceste A-7 do državne ceste odnosno prilaz poduzetničkoj zoni Miklavija i uređenje platoa G4, u ukupnom iznosu od gotovo 1,634 milijuna kuna, od čega je ove godine izdvojila 500 tisuća kuna za uređenje platoa u južnom dijelu zone.

Načelnik Mario Ćiković istaknuo je kako se upravo odvijaju radovi na ravnanju 25 tisuća kvadratnih metara terena te je još potrebno dovršiti pristupnu cestu.

„Nadam se da ćemo iduće godine u ovo vrijeme prisustvovati otvorenju prve hale ili uvođenju u radove. Svi preduvjeti su, osim ceste, gotovi. Županija i Općina Matulji potrudit će se dovršiti cestu“, istaknuo je Ćiković te dodao kako za Miklaviju već postoji nekoliko zainteresiranih ulagača, a jedan od ozbiljnijih je lučka uprava, s obzirom da je za 2021. godinu planiran završetak kontejnerskog terminala Zagrebačka obala. Tek predstoji raspisivanje javnog natječaja, međutim, vrlo je zainteresirano i društvo iz Zagreba koje u Miklaviji planira gradnju elektrane i toplane.

Temeljem Urbanističkog plana uređenja 4 Radne zone RZ 12 u radnoj zoni Miklavija predviđena je gospodarska, mješovita poslovna te sportsko-rekreacijska namjena.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram