Povežite se s namaU Rijeci će se od 12. do 15. lipnja održati i čitav niz događanja posvećenih Danu grada Rijeke i proslavi blagdana svetoga Vida. Svojim aktivnostima proslavi Dana grada Rijeke doprinijet će i ove godine, brojne udruge, klubovi, sportska i druga društva, a već tradicionalno, proslavi će se priključiti i dječji vrtići svojim prigodnim programima.

Iz bogatoga programa posebno se izdvajaju nastupi Gradske glazbe Trsat i Prvih riječkih mažoretkinja, koncert Big Banda Josipa Forembachera, koncert Klape Nevera, a capella koncert Vokalnog studija Rijeka i Vokalne skupine Lira, tradicionalna Gastrofešta uz podjelu liganja na mornarski, palente i štrudle građanima, Vidfest 2016. – Festival duhovne glazbe, Dani palačinki – Festival palačinki od 13. do 16. lipnja, izložba fotografija Rijeke na Korzu od 7. do 20. lipnja, prigodna sajamska prodaju za Dane sv. Vida s izvornim riječkim suvenirima od 10. do 20. Lipnja, a prvi put će se održati i STRiT Festival te modna reviju „Vremepolov – Rijeka kroz stoljeća“ 12. lipnja.

Bogat liturgijski program započinje trodnevnicom 12. lipnja i misnim slavljem. Konačno, 15. lipnja, Dan sv. Vida obilježit  će se Svečanom  procesijom od Katedrale sv. Vida,  Korzom te središnjim misnim slavljem na Trgu Riječke rezolucije.

Uz sve to, 14. lipnja u 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca održat će se i svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Rijeke s dodjelom javnih priznanja.

Grad Rijeka