Povežite se s nama

Mozaik

Uskoro kreće novi besplatni tečaj kineskog jezika na Ekonomskom fakultetu

Objavljeno

na
Kineski jezik, jezik je velikih mogućnosti – govori ga svaka peta osoba u čak 33 države svijeta. Mlade osobe sve se više okreću učenju kineskoga jezika koji je u naprednim europskim zemljama već i među predmetima u osnovnoj školi.

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci kreće novi online početnički tečaj kineskog jezika koji mogu pohađati zainteresirani punoljetni građani s osnovnim znanjem engleskog jezika. Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja koji na Ekonomskom fakultetu provodi Konfucijev institut – sveučilišni centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje. 

Predavači će kroz 70 školskih sati predavanja i kroz otprilike 300 znakova uvesti polaznike tečaja u osnove kineskoga jezika i kulture. Novi semestar započinje 01. ožujka 2021. godine. Prijave su otvorene do popunjena mjesta zaključno do nedjelje, 07. veljače 2021. godine u 13 sati. Predavanja će biti radnim danima u popodnevnim terminima.

Konfucijev institut osnovan je u partnerskom odnosu Sveučilišta u Zagrebu i Sjedišta Konfucijevih instituta u Pekingu te je jedina takva ustanova u Hrvatskoj. Institut već nekoliko godina aktivno radi na promociji kineskog jezika i kulture, posebno među mladima, a isto tako kontinuirano radi na boljem povezivanje Hrvatske i Kine na svim područjima, uz posebni naglasak na poslovnu i ekonomsku suradnju. Po završetku tečaja, Institut će polaznicima izdati potvrdu o uspješno završenom početnom stupnju kineskog jezika.

Više informacija o prijavama potražite na mrežnim stranicama fakulteta – u rubrici cjeloživotno učenje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram