Povežite se s namaAkademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za upis u prvu godinu diplomskog studija Gluma. Prijave za razredbeni postupak primat će se u srijedu i četvrtak, 2. i 3. studenog 2016 u radno vrijeme Studentske službe. Rang liste bit će objavljene u utorak, 8. studenog 2016.

Diplomski sveučilišni studij Glume, jedinstven u regiji, uključuje optimalno istraživanje ljudskih vještina i talenata svih vrsta: fizičkih, emotivnih, umjetničkih, intelektualnih i intuitivnih. Studij također nudi kreativne načine rješavanja problema nastalih u raznim poljima ljudskog djelovanja. Takav program uključuje studente u njihovoj punini, tražeći od njih kontrolu pokreta, senzibilnost, glasovne sposobnosti, neverbalnu komunikaciju, razvoj lika, čistoću percepcije i svjesnosti, projekciju emocija i osobnosti.

Specifičnost studijskog programa jest u fokusiranoj specijalizaciji studenata u polju glume, razvoj sasmostalnih projekata i priprema studenata za rad u međunarodnom okruženju, naglašeno primjenom jedinstvene metode Lessac Kinesensic kojom studenti ovladavaju scenskim govorom na engleskom jeziku.

Završetkom dvogodišnjeg sveučilišnog studija Gluma stječe se akademski naziv magistar/magistra glume.

Više o studiju glume i procesu upisa doznajte ovdje.