Povežite se s nama
17. i 18 lipnja 2016. godine u vrtu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održat će se drugo izdanje BEERanja, najznačajnijeg pivskog festivala u Primorsko – goranskoj županiji.

Službeni početak festivala je 17. lipnja u 15 sati kada će ovogodišnje BEERanje otvoriti župan primorsko-goranski Zlatko Komadina. Odmah nakon otvaranja slijede degustacije i druženje s craft pivarima iz cijele Hrvatske. Istovremeno se na BEERanju odvija i odabir najboljeg piva festivala u kojem će, osim posjetitelja, sudjelovati i žiri pivskog stručnjaka Marka Ožegovića – inače administratora na Ratebeeru, najutjecajnijem svjetskom pivskom portalu.

Prvoga dana festivala posjetitelji će od 18 sati uz gutljaje najboljih craft piva moći zajedno pratiti i nogometnu utakmicu Hrvatska – Češka i navijati za Vatrene.

Nakon utakmice slijedi nastup BIG BAND-a Josipa Forenbachera koji svira glazbu različitih žanrova, a zajednički nazivnik su im plesni taktovi koji će ovaj festival pretvoriti u pravu pivsku feštu!

Drugi dan festivala donosi glazbene nastupe poznatog riječkog DJ – a Voljena Korića te slovenskog fusion-rock-jazz banda Divje jezero. Istoga dana u 22 sata proglasit će se i pobjedničko pivo festivala, a nakon toga ide samo zabava.

Ekskluziva ovogodišnjeg BEERanja je ulaz na festival koji će se odvijati kroz službeni ulaz u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja tako da će svi posjetitelji prije nego li stupe u vrt Guvernerove palače za uvod moći pogledati zanimljivu izložbu pivskih etiketa Zdenka Krištafora.

BEERanje je ujedno i otvaranje Ljetnog pivskog vrta koji će u dvorištu Guvernerove palače djelovati sve do rujna, a u svojoj ponudi zadržat će najbolje plasirana piva s festivala.

Voditelji programa su: Andrej Burić i Vedrana Lisica

Ulaz na festival iznosi 10 kuna, a ulaznice u pretprodaji možete potražiti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.