Povežite se s nama

Mozaik

Uskoro počinje Kostrensko leto, najavljena i zabava s Jelenom Rozgom

Objavljeno

na
U Kući kostrenskih pomoraca najavljena tradicionalna ljetna manifestacija Kostrensko leto.

Od lipnja do kolovoza, Kostrenjani i njihovi gosti uživat će u brojnim zanimljivim sadržajima koji će pretvoriti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju. Program Kostrenskog leta predstavili su direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Jelena Anđelić, ravnateljica Centra kulture Kostrena Belma Džomba i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

Uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera te pod pokroviteljstvom Općine Kostrena,

Kostrensko leto događaje organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena i Centar kulture Kostrena, uz podršku Komunalnog društva Kostrena i sponzora.

“Osim što je mjesto ugodnog života Kostrena se proteklih godina dokazala i kao organizator kvalitetnih manifestacija koje u Kostrenu tijekom cijele godine privlače brojne posjetitelje. Vjerujemo da će i program ovogodišnjeg Kostrenskog leta opravdati očekivanja i ponuditi zanimljive sadržaje”, poručuju organizatori.

Program Kostrenskog leta počinje već ovog petka 14. lipnja u Kući kostrenskih pomoraca zanimljivim predavanjem zbirke autobiografskih putopisnih priča „43° na lijevo”, autora Arona Baretića.

Ostatak lipnja i početak srpnja bit će također u znaku kulture, ali i sporta. Od plesnjaka do likovnih izložbi, promocija i filmskih projekcija, kraj mjeseca donosi i dva zanimljiva sportska događaja.

Osobito atraktivan program održat će se u srpnju. Uz već dobro poznatu Kostrensku noć na kojoj će nastupiti Jelena Rozga, održat će se i drugo izdanje novog glazbenog festivala “Jedna noć u Kostreni, uz brojna poznata imena glazbene scene, čiji je naziv inspiriran starim poznatim šlagerom o jednoj noći u Kostreni. Srpanj će zaključiti berba lavande i zanimljivi kviz znanja Koti(g)azija uz popularnog kvizaša Deana Kotigu.

Kolovoz će biti u znaku ljetnog Kina u Kostreni na otvorenom,kod Sportske dvorane Kostrena i 47. izdanja Memorijalnog nogometnog turnira Egon Polić na stadionu u Žuknici.

Kostrensko leto posljednjeg dana u kolovozu zatvorit će koncert Matije Cveka na Trgu sv. Barbare.

Ulaz na sva događanja je slobodan! Organizatori zadržavaju pravo izmjene programa. Za više informacija posjetite Facebook stranice Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena, Naša Kostrena i portal www.nasakostrena.hr.

Program Kostrenskog leta:

Lipanj

petak, 14. 6.
o 19:00 – Od brodske utrobe do brodskog ureda, predstavljanje zbirke autobiografskih putopisnih priča „43° na lijevo”, autora Arona Baretića / Narodna čitaonica u Sv. Barbari
ponedjeljak, 17. 6.
o 19:00 – Izložba dječjih radova, Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“ / Narodna čitaonica u Sv. Luciji
petak, 21. 6.
o 20:00 – Zaplešimo kao nekad u 8!, udruga Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji / terasa Narodne čitaonice u Sv. Luciji
subota, 22. 6.
o 20:00 – Japan u Kostreni, projekcija filma, Centar kulture Kostrena / Narodna čitaonica u Sv. Luciji
nedjelja, 23. 6.
o 10:00 – Likovna kolonija, udruga Veli pinel / uvala Žurkovo
utorak, 25. 6.
o 21:00 – Lipanjska partenca, obilježavanje Međunarodnog dana pomoraca uz koncert Klape Kastav, radionica izrade pandula i radionica krasopisa / Trg Sv. Barbare
četvrtak, 27. 6.
o 21:00 – Djevojčica i jaguar, projekcija filma, Centar kulture Kostrena / Narodna čitaonica u Sv. Luciji
petak – nedjelja, 28. 6. – 30. 6.
o Liverpool International Football Academy Europe, nogometni kamp / NK Pomorac / stadion Žuknica
subota, 29. 6.
o 09:00 – Kostrenski triatlon, Triatlon klub Rival / parkiralište Nova voda

Srpanj

četvrtak, 4. 7.
o 18:00 – Vodanovo blago, predstavljanje knjige „Putevima Ilirije“ i izložba slika autora Tihomira Ivančana / Narodna čitaonica u Sv. Barbari i Kuća Kostrenskih pomoraca
petak, 19. 7.
o 20:30 – Jedna noć u Kostreni, glazbeni festival / uvala Žurkovo
subota, 20. 7.
o 21:00 – Kostrenska noć, koncert Jelene Rozge / uvala Žurkovo
petak, 26. 7.
o Žetva lavande, udruga Ekoregija Kostrena / Rasadnik Kostrena
srijeda, 31. 7.
o 20:00 – Koti(g)zacija za znanje, kviz s Deanom Kotigom / Trg sv. Barbare

Kolovoz

petak i subota, 9. i 10. 8.
o 21:00 – 7. KUK, kino na otvorenom / trg kod Sportske dvorane Kostrena
petak i subota, 23. 8. – 25. 8.
o 47. Memorijalni turnir Egon Polić / NK Pomorac / stadion Žuknica
petak, 31. 8.
o 20:00 – Zatvaranje Kostrenskog leta, koncert Matije Cveka / Trg sv. Barbare
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže