Povežite se s namaKomisija za mali nogomet pri Nogometnom savezu Primorsko – goranske i malonogometni klubovi održali su prošlog tjedna sastanak na kojem su doneseni brojni zaključci. Najavili su pritom prvu službenu ligu za morčiće i pionire u zapadnoj regiji koja bi trebala započeti u listopadu. Tu vijest s radošću su dočekali predstavnici malonogometnih klubova koji već godinama rade s tim uzrastima bez organiziranog natjecanja. Tako će djeca iz MNK Gorovo iz Opatije, MNK Grobnik, MNK Kastav, MNK Kvarner iz Matulja, MNK Zvončar iz Viškova i ostali klubovi napokon imati sustav natjecanja u kojemu će djeca moći pokazati svoje nogometne vještine.

“Komisija za mali nogomet je duže vrijeme razmišljala o organizaciji ovakve lige i drago mi je da su klubovi pokazali inicijativu da u suradnji s nama započnemo s konkretnim koracima u realizaciji ovog projekta. Osim ovih klubova, ostavljamo mogućnost drugim klubovima i školama malog nogometa u Rijeci da se prijave u savez i priključe ovom projektu”, rekao je Darko Štimac iz Komisije za mali nogomet.

Iz komisije najavljuju i mogućnost pokretanje županijske lige u malom nogometu za seniore, budući da se ugasila 2. Hrvatska malonogometna liga – zapad gdje su se do sada natjecali klubovi i naše županije. O konkretnim prijedlozima za pokretanje županijske lige biti će riječ na sljedećem sastanku komisije i klubova.