Povežite se s nama

Vijesti

Uspostavljen prvi direktni željeznički servis iz Rijeke za Austriju

Objavljeno

na
Po prvi put pokrenut je kontejnerski željeznički servis koji povezuje riječku luku preko AGCT-a sa gradom Enns u Republici Austriji. Prvi vlak za kontejnerski terminal Enns (CTE) krenuo je s kontejnerskog terminala Adriatic Gate (AGCT) 11. studenog.

Kontejnerskim blok vlakom upravlja Maersk Line, dok CD Cargo Adria pruža željezničke usluge.

Emmanuel Papagiannakis, izvršni direktor AGCT-a, komentirao je: „Prvi put u povijesti veliki austrijski klijenti mogu biti izravno povezani željeznicom s Rijekom preko AGCT-a, pružajući vrijednu alternativnu rutu s pouzdanim tranzitnim vremenima. Uz suradnju svih partnera uključujući Maersk, CD Cargo i CTE Enns, vjerujemo da će proizvod ostati uspješan i privući više klijenata. Nakon prvih izravnih kontejnerskih vlakova za Češku Republiku u svibnju, austrijska veza dodatno doprinosi rastućoj mreži redovitih tjednih kontejnerskih blok vlakova koji već uključuju Srbiju, Mađarsku i Bosnu i Hercegovinu i nastavljaju naglašavati sve veći značaj AGCT-a kao kontejnerske luke za tržišta srednje i jugoistočne Europe..”

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram