Povežite se s nama

Mozaik

Ususret Danu žena: Žene našeg kraja nekad i sad

Objavljeno

na


U četvrtak 7.3. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti) povodom Dana žena bit će održan razgovar o ženama primorskog kraja, o umjetnicama, mlikaricama, znanstvenicama, šilicama, svim onim znanim i neznanim ženama koje je mljeo povijesni mlin. Na događanju će sudjelovati Daina Glavočić (predstavljanje knjige Značajne žene Rijeke i okolice 19. i 20. stoljeća), Slavica Mrkić Modrić  i Vlasta Sušanj Kapićeva.

Djelići njihovih sudbina, na ovaj ili onaj način, dotiču i nas današnje, da li kao upozorenje, sjećanje, uzor, nada, pouka ili poruka, pokušat ćemo tek lagano nazrijeti kroz koprenu zaborava i anonimnosti u nadi da će se ujediniti istraživački duh i pomoći da sve one postanu punopravni članovi povijesti.

Daina Glavočić je uz poticaj Centar za participaciju žena u društvenom životu, već učinila prvi, vrlo značajan korak, objavivši publikaciju Značajne žene Rijeke i okolice 19. i 20. stoljeća, čime je dala polazne točke svim budućim istraživačima. Ovom prilikom autorica će nam predstaviti svoju publikaciju, neveliku izgledom, ali veliku korakom u obogaćivanju zavičajne povijesti.

Da bi ženski kolaž bio šarolikiji i kako bismo se što podsjetili, što nešto novo doznali o “običnim” ženama ovoga  kraja pomoći će nam Slavica Mrkić Modrić uz pomoć i stihove Vlaste Sušanj Kapićeve.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže