Povežite se s nama

Mozaik

Uz bogat program obilježen Dan Mjesnog odbora Kozala

Objavljeno

na
U petak i subotu 7. i 8. lipnja Mjesni odbor Kozala organizirao je tradicionalnu kvartovsku proslavu Dana Mjesnog odbora Kozala.

Zahvaljujući jačanju suradnje sa lokalnim institucijama, udrugama i pojedincima, građani su imali priliku naučiti nešto o povijesti svog kvarta i grada, upoznati svoj okoliš i zabaviti se. Dan MO održao se na Volčićevom trgu u zgradi MO Kozala, na botaničkoj šetnji kvartom te u parku Zvonimira Škerla.

Dvodnevni vikend program započeo je već u petak, 7.6 izložbom radova DV Vidrice te mjerenjem tlaka i razine šećera u krvi u organizaciji CK Rijeka, nakon čega je u zgradi MO Kozala otvorena i izložba ,,Put u središte sebe”, umjetnice Klare Rabenseifner Miljević, koja je tu večer održala i paint&wine radionicu.

Drugi je dan započeo već ujutro ,,Botaničkom šetnjom” – vođenim đir po kvartu pod vodstvom dr. Boštjana Surine, kustosa Prirodoslovnog muzeja Rijeka, koji je poslijepodne održao i predavanje ,,Urbana bioraznolikost”.

Tradicionalno, u parku Zvonimira Škerla su članovi VMO Kozala predvođeni župnikom crkve Sv. Romualda i Svih Svetih, vlč. Lukom Pranjićem uz sudjelovanje pripadnika udruge 128. brigade Sv.Vid, obitelji Škerl i MRK Kozala položili vijenac i upalili svijeće na spomenik braniteljima iz kvarta, poginulima u Domovinskom ratu, u znak zahvale i pijeteta.

Kulturno-zabavni program započeo je folklornim nastupima na Volčićevom trgu, gdje su tradicionalne riječke nošnje i plesove rekonstruirali članovi udruge “Primorski Hrvat”, a glazbenu atmosferu podigli članovi Folklornog ansambla “Sveti Nikola”. Ciklus predavanja zaključio je prof. Željko Bistrović temom “Riječki Hrvati od Hrvatsko-Ugarske nagodbe do aneksije Rijeke Italiji”.

Nakon formalnijeg dijela programa u 20:00 sati održana je pred velikim brojem susjeda i posjetitelja tradicionalna podjela nagrada za naj prozor, balkon, okućnicu i vrt, a prvi put građani su putem Facebook izbora odabrali i naj-fotku kvarta, koja će sljedećih godinu dana krasiti glavni ulaz u zgradu Mjesnog odbora Kozala. Svojim prisustvom, događaj su uveličali i riječki gradončelnik Marko Filipović te vijećnica Gradskog Vijeća Tea Mičić Badurina. VMO Kozala sve prisutne počastilo je i gulašem kojeg su cijelo popodne strpljivo uz pomoć kvartovskih susjeda spravljali na trgu. Gošća iznenađenja bila je i klaunica Karmelino, kojoj su se razveselili i veliki i mali. Zabava se nastavila do kasno u noć kako i priliči, odličnom rokerskom svirkom RiCover benda.

Sadržajni program, veliki broj posjetitelja i njihova nasmijana lica još jednom pokazala su koliko je aktivna, povezana i jaka kozalska kvartovska zajednica.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže