Povežite se s namaNakon što je Rijeka čitavu proteklu godinu bila bez ijednog kruzera, to će se ove godine promijeniti, a prvi koji je posjetio glavni grad Kvarnera je Thomson Majesty.

Radi se o kruzeru u sklopu krstarenja pod nazivom “Adriatic Charms“.

Putovanje započinje na grčkom otoku Krfu 22. svibnja, a potom slijede redom Venecija (25. svibnja), Rijeka (26. svibnja), Dubrovnik (27. svibnja), Durres (Drač, Albanija) 28. svibnja, dok je završetak putovanja na Krfu 29. svibnja.

Thomson Majesty može smjestiti 1462 putnika, a broji 600 članova posade. Izgrađen je 1992. godine, a svojim gostima na 10 paluba nudi različit sadržaj uključujući kazalište, spa tretman, knjižnicu, 2 bazena i 3 jacuzzija.

Gaz broda iznosi 6.2 metara, što bi trebalo biti dovoljno za pristajanje unutar lučkog bazena. Thomson Majesty pristao je uz Molo Longo nešto prije 7 sati ujutro, a isplovljavanje je zakazano istog dana u 17 sati.

Spomenimo i kako će isti kruzer ove godine u Rijeku stići još tri puta, a iz te su kompanije najavili i kako će tijekom 2016. godine doploviti još neki njihovi kruzeri.