Povežite se s nama

Vijesti

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu

Objavljeno

na
S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta inormalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisupostigli razinu primanja iz redovnih godina. Kako bi svojim djelatnicima nadoknadio umanjena primanja Valamar će isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kn neto koju će primiti više od 2.500 djelatnika.  

Isplata 13. plaće jedna je od mjera koje je Valamar pokrenuo s ciljem zadržavanja djelatnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone. Valamar će ove jeseni zaposliti i 400 ključnih sezonskih djelatnika na neodređeno vrijeme čime će im osigurati stabilna primanja i cjelogodišnji posao u turizmu. Valamar je već pokrenuo ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije koje će provoditi i dodatno razvijati tijekom zime i proljeća u svrhu što bolje pripreme turističkesezone 2022. Ove su programe snažno podržali socijalni partneri kao preduvjet za povećanje atraktivnosti turističkih zanimanja i poboljšanja uvjeta rada u turizmu.

Turistički sektor se i prije Covid krize suočavao s izazovima zapošljavanja kvalitetnih djelatnika. Kriza je ubrzala negativne trendove zapošljavanja i rada u turizmu, značajan broj ljudi je emigrirao iz Hrvatske ili izabrao druga zanimanja. Prema sadašnjoj procjeni Hrvatske udruge turizma, ukoliko se nešto značajnije ne promijeni, naredne godine će nedostajati 35.000 djelatnika u turizmu, te će svaki treći zaposlenik morati doći s drugih tržišta rada. Za vrijeme krize Valamar je uz podršku socijalnih partnera i mjera Vlade očuvao sva radna mjesta kroz program „Pauza, Restart“ što je ovegodine omogućilo realizaciju solidne turističke sezone. Međutim, za daljnji oporavak hrvatskog turizma ključno je poboljšati uvjete rada u turizmuodnosno pojačati atraktivnost turističkih zanimanja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram