Povežite se s nama

Mozaik

Valentinovo u Art-kinu: Dupli spoj Billyja Wildera

Objavljeno

naKultne komedije Slatka Irma i Apartman velikog američkog redatelja Billyja Wildera za Valentinovo u Art-kino donose dupli filmski spoj. Za svaku kupljenu ulaznicu za Slatku Irmu, Art-kino daruje gledatelje gratis ulaznicom za Apartman

Valentinovo se u Art-kinu slavi uz Dupli spoj Billyja Wildera. Za sve zaljubljene (u filmove) 14. veljače na programu Art-kina dvije su komedije Billyja Wildera, majstora filmske komike, u kojima glavne uloge igraju isti glumci – Jack Lemmon i Shirley MacLaine. 

Dupli spoj počinje u 17 sati filmom Slatka Irma (1963.), adaptacijom istoimenog mjuzikla Alexandrea Brefforta. Priča o dobrodušnom pariškom policajcu zaljubljenom u prostitutku Irmu, komercijalno i kritički je proslavljena bajka za odrasle, sa sjajnim glumačkim interpretacijama Lemmona i MacLaine, koji su izuzetno uspješno obnovili kemiju iz tri godine ranije snimljenog Wilderova Apartmana, čija projekcija slijedi nakon Slatke Irme, u 20 sati. 

Ponovivši uspjeh filma Neki to vole vruće, Wilder je za Apartman (1960.) osvojio Oscara za najbolji film, a donosi priču o zaposleniku jedne njujorške tvrtke koji napreduje u svojem poslu zahvaljujući tome što šefovima daje na raspolaganje svoj apartman za njihove ljubavne afere, sve dok se i sam ne zaljubi u jednu od ljubavnica. 

Dupli spoj donosi i posebnu pogodnost: za svaku kupljenu ulaznicu za Slatku Irmu, Art-kino gledatelje daruje gratis ulaznicom za Apartman. 

Ulaznice za Dupli spoj Billyja Wildera mogu se rezervirati e-poštom (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati ili putem internetske stranice ulaznice.hr. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram